Het is maar een getal

De SP en FNV doen alsof half Nederland op zijn kop staat vanwege het idee om de AOW gerechtigde leeftijd te verhogen van 65 naar 67 jaar. Ik kan me daar moeilijk iets bij voorstellen. Wat maken die twee jaartjes nu uit? Hebben al die mensen die tégen zijn dan al afspraken gemaakt voor de dag nadat ze 65 zijn geworden? Is werken dan zo verschrikkelijk dat je na 65 instort? De leeftijd van 65 is begin vorige eeuw gekozen omdat de gemiddelde levensverwachting rond de 65 lag. Dat is nu zeker niet meer zo. Volgens mij is ook niets in ons lichaam dat plotseling ophoudt met functioneren op het moment dat we 65 worden.
Of ik nu nog 16 of 18 jaar zou moeten wachten op mijn AOW, dat is mij om het even. Waar we wel aan moeten denken is dat we alle lasten op onze kinderen en kleinkinderen afwentelen. Zij zullen, als werkenden, toch de AOW premie moeten opbrengen. Tel daarbij nog eens de langdurige druk van het afbetalen van de staatsschuld die we nu versneld opbouwen door de crisismaatregelen en je ziet dat er echt iets zal moeten gebeuren.
In ieder geval werk ik graag door tot mijn 67e. ( maar als ik de jackpot win dan stop ik lekker toch :-) )

[lg_folder folder=”business”]
[lg_image folder=”business” image=”HPIM0592.JPG”]