Ze rijden de andere kant op

Om mijn conditie een beetje op pijl te houden probeer ik elke dag minimaal een uurtje te sporten. Vaak kruip ik op de fiets om een rondje Hoorn-Medemblik-Enkhuizen te rijden. ’s morgens vroeg of ’s avond na na het eten rijd ik lekker met mijn handen op het stuur met een gemidelde van ongeveer 30km/u. Tot nu toe heb ik nog geen fietser gevonden om samen te rijden. Dus ik kijk onderweg of ik groepjes renners zie waar ik bij kan aansluiten. Misschien kan ik dan mijn snelheid een beetje verhogen en/of even uit de wind de druk van de pedalen halen. Ik kom heel wat wielrenners tegen onderweg. Helaas rijden ze steeds in de tegengestelde richting. Dus gisteravond maar eens de route andersom gereden. Wat zien de bekende wegen er trouwens anders uit als je de andere kant op rijd. Bij iedere kruising keek ik reikhalzend uit naar die wielrenners die ik altijd tegenkwam. Maar wat schetst mijn verbazing, ze rijden mij weer allemaal tegemoet. Zit hier misschien een samenzwering achter? Staat er iemand met een mobiele telefoon om ze de andere kant op te sturen? Ik weet het niet meer. Op 20 september ga ik eens meedoen met een georganiseerde toertocht, de Dam tot Dam classic. Dan rijden ze tenminste allemaal dezelfde kant op als ik. Toch?