De nieuwe versie van Visual Studio is bijna compleet. Je kan Visual Studio 215 CTP 6 downloaden van Visual Studio Online.

Wat kan je verwachten in Visual Studio 2015?

ASP.NET versie 5

De webontwikkelaars kunnen straks aan de gang met een nieuwe versie van ASP.NET. Deze versie belooft een betere performance voor de websites. Daarnaast heb je de beschikking over meer Project Templates. Het werken met Web Forms en MVC in één project schijnt veel eenvoudiger te worden.

Xamarin Integratie

De integratie van Xamarin wordt verbeterd. Xamarin kan tegelijkertijd met Visual Studio worden geïnstalleerd. Het wordt ook mogelijk om eenvoudiger Native Android Apps met C++ te maken.

 Code Maps

Om een beter inzicht te krijgen van de structuur en de afhankelijkheden van je applicaties en projecten, zijn de Code Maps verbeterd. Je hebt meer mogelijkheden om de diagrammen weer te geven en de diagrammen worden sneller opgebouwd.

Natuurlijk is er meer te vinden in Visual Studio CTP 6. Dit zijn de dingen waarmee ik graag aan de slag wil. Het volledige verhaal over CTP 6 kan je lezen op The Visual Studio Blog